Διακοσμούμε μια μικρή Γλάστρα με Ταινία Σόκορου

Η ιδέα για τη Γλάστρα με Ταινία Σόκορου δημιουργήθηκε σαν μια εύκολη και πρακτική διακόσμηση με φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φυτά αυτά προτείνονται γιατί πραγματικά συμβάλλουν στο καθαρισμό του αέρα μέσα στο σπίτι. Παράλληλα δίνουν μια ωραία αίσθηση στο χώρο, ενώ θέλουν ελάχιστη ηλιοφάνεια και νερό.

Συνήθως τα βρίσκουμε σε μικρές σε μέγεθος γλάστρες, οι οποίες είναι πλαστικές σε μαύρο ή κεραμιδί χρώμα.

Όμως όταν βάζουμε κάτι στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας, δεν θέλουμε εκπτώσεις στην αισθητική.

Είναι λογικό, λοιπόν, να θέλουμε οι γλάστρες των εσωτερικών μας χώρων είναι προσεγμένες. Έτσι προτείνουμε μια οικονομική λύση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα: Γλάστρα με Ταινία Σόκορου!

Arthro8_glastres_sokora

Όμως τι ακριβώς είναι η Ταινία Σόκορου;

Η ταινία Σόκορου (ή γενικά το «Σόκορο») είναι πολύ λεπτές φλοίδες επεξεργασμένου Ξύλου συνεχόμενα τυλιγμένες σε μια ταινία.

 • Στόχος τους είναι να καλυφθεί η πλαϊνή πλευρά επιφανειών επεξεργασμένης Ξυλείας, όπως το MDF, το Νοβοπάν ή η Μελαμίνη, που συνήθως δεν είναι και τόσο ευπαρουσίαστη.
 • Διαφέρουν μεταξύ τους ανάλογα το πάχος, το πλάτος και το χρώμα τους.
 • Στο κάτω τμήμα του Σόκορου υπάρχει ειδική κόλλα, που όταν θερμανθεί κολλά.
 • Ανάλογα την εφαρμογή, τον όγκο και τη δυσκολία της, προσκολλάται στη πλαϊνή πλευρά:
  • είτε με οικιακό σίδερο.
  • είτε με βενζινόκολλα.
  • είτε με ειδικά ξυλουργικά μηχανήματα.
 • Μπορούμε να βρούμε και σόκορο όχι μόνο από Ξύλο, αλλά και πιο σπάνια από μέταλλο και πλαστικό, που απευθύνονται πάλι σε αντίστοιχες εφαρμογές κάλυψης.

Arthro8_sokoro

Αντί όμως να χρησιμοποιήσουμε τη ταινία Σόκορου για τη πρωταρχική της χρήση, προτείνουμε κάτι πιο ευφάνταστο… Γλάστρα με Ταινία Σόκορου!

Κατασκευή:

Βήμα 1: Μετράμε τη περίμετρο της γλάστρας και υπολογίζουμε να κόψουμε τη ταινία Σόκορου σε 4-5 ισόποσα κομμάτια, ανάλογα το πλάτος του Σόκορου και το ύψος της γλάστρας μας.

Βήμα 2: Τοποθετούμε τα κομμάτια από το Σόκορο σε ένα κομμάτι πλαστικό ώστε όταν «σιδερώνουμε» το κομμάτια Σόκορο και να προσκολλιούνται με την ειδική τους κόλλα στο πλαστικό.

 • Είναι σημαντικό να κάνουμε δοκιμές στο πλαστικό πάνω στο οποίο τα σιδερώνουμε, ώστε τα κομμάτια Σόκορο όντως θα κολλήσουν πάνω του.
 • Προσπαθούμε περίπου η μισή επιφάνεια του ενός κομματιού Σόκορο να προσκολλάται πάνω στη μισή επιφάνεια του άλλου κομματιού ώστε να πετύχουμε τη καλύτερη δυνατή σύνδεση μεταξύ τους.

Arthro8_kolliisi

Βήμα 3: Περνάμε με το Σίδερο όλα τα κομμάτια Σόκορο που έχουμε κόψει.

Βήμα 4: Κόβουμε το πλαστικό στα όρια του τελευταίο κομματιού Σόκορου σε κάθε πλευρά και παίρνουμε το ενιαίο πια κομμάτι με τα κομμάτια Σόκορου κολλημένα από πίσω με το πλαστικό.

Arthro8_kopi

Βήμα 5: Τυλίγουμε το ενιαίο πια σώμα των κομματιών Σόκορου έως το σημείο που ενώνονται οι άκρες του ώστε αυτό να γίνει ένας στρογγυλός κύλινδρος. Ο κύλινδρος αυτός ουσιαστικά θα σχηματίσει το περίβλημα για τη γλάστρα με Ταινία Σόκορου.

Βήμα 6: Κολλάμε με κόλλα τα 2 άκρα του κυλίνδρου και τα συγκρατούμε με σφιγκτήρα.

Arthro8_teliki

Τοποθετούμε τη γλάστρα μέσα στο κύλινδρο από Ταινίες Σόκορου. Έτσι αυτή είναι πια έτοιμη να διακοσμήσει με τη παρουσία τους και τους πιο απαιτητικούς εσωτερικούς μας χώρους.

Tags:

Σχολιάστε εδώ

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

© 2017-20 MARVIC P.C All rights Reserved. 

Search
Generic filters
Αναζήτηση ανα κατηγορία
Προϊόντα
Άρθρα
Συζητήσεις

Συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας

ή    

Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

Create Account