Ως ενοικιαστής, τι μπορείτε να κολλήσετε άφοβα στο σπίτι;

Συχνά ο ενοικιαστής ενός χώρου βρίσκεται αντιμέτωπος με τη προϋπόθεση να παραμείνει ο χώρος αυτός στην αρχική του κατάσταση και να μην αλλοιωθούν σημαντικά τμήματα του κτηρίου, όπως τοίχοι, πόρτες, πάτωμα κ.λ.π.

Ίσως η μεγαλύτερη πρόκλησή μας ως ενοικιαστής είναι να μπορέσουμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στο χώρο μας, χωρίς αυτή να οδηγεί σε μια μόνιμη παρέμβαση.

Έτσι υπάρχουν εφαρμογές τις οποίες μπορούμε να κολλήσουμε στις επιφάνειες του ενοικιαζόμενου χώρου μας και να τον κάνουμε πιο οικείο, ενώ μπορούμε και να τις ξεκολλήσουμε άφοβα χωρίς να αφήσουμε κανένα ψεγάδι ή πρακτικό πρόβλημα:

1. Αυτοκόλλητα Γατζάκια Τοίχου:

kremastres

Πάνω σε αυτά μπορούμε να κρεμάσουμε και διάφορα χρηστικά αντικείμενα.

– Δεν προϋποθέτουν τρύπημα στο τοίχο. Απλά τα τοποθετούμε στο σημείο που επιθυμούμε να κρεμάσουμε κάτι.

– Η ειδική τους κόλλα προσκολλάται ισχυρά και έχει διάρκεια ζωής.

Εφαρμογές: Σε πλακάκια κουζίνας ή μπάνιου, στο πίσω μέρος μιας πόρτας ή μιας ντουλάπια και σε inox (ανοξείδωτες) επιφάνειες που δεν εφαρμόζονται μαγνήτες στήριξης.

Για την αφαίρεσή τους: Αρχικά αφαιρούμε το αυτοκόλλητο χρησιμοποιώντας κοπίδι (μαχαίρι μοκέτας) ή οδοντικό νήμα. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τη κόλλα που έχει απομείνει πάνω στην επιφάνεια με ξύδι, οινόπνευμα ή αλκοόλ σε μια πετσέτα.

 

2. Ταινίες Διπλής Όψης για Μοκέτες:

aytokolliti tainia

Αν το πάτωμα του χώρου μας ως ενοικιαστής δεν μας αρέσει, μπορούμε εύκολα να το καλύψουμε με μια μοκέτα.

– Μια μόνιμη και σταθερή λύση για την ομοιόμορφη εφαρμογή της μοκέτας είναι τη στερεώσουμε πάνω σε Ταινία Διπλής Όψεως.

Εφαρμογή: Η μια πλευρά της ταινία κολλά στο χαλί και η άλλη στο πάτωμα, κρατώντας έτσι σταθερή τη θέση της μοκέτας.

Για την αφαίρεσή της: Απλά ξεκολλάμε τη ταινία διπλής όψεως από το χαλί και το πάτωμα. Η ελάχιστη κόλλα της ταινίας που ίσως να έχει απομείνει σε κάποια από τις δυο επιφάνειες αφαιρείτε εύκολα καθαρίζοντας τη με λίγο ξύδι και νερό.

 

3. Αυτοκόλλητα Τζαμιών:

autokollita_parathirwn (1)

Διακοσμούμε δημιουργικά τα τζάμια του ενοικιαζόμενου χώρου μας διαλέγοντας ένα από τα πολλά σχέδια στα Αυτοκόλλητα τζαμιών.

Εφαρμογή: Η τοποθέτησή τους είναι απλή, όμως θέλει σταθερότητα για να επιτευχθεί μια ευθυγραμμισμένη εφαρμογή του αυτοκόλλητου στο τζάμι.

Για την αφαίρεσή τους: Κάνουμε την αρχή σε μια γωνία του αυτοκόλλητου πάνω στο τζάμι με ένα κοπίδι (μαχαίρι μοκέτας) και στη συνέχεια αφαιρούμε το Αυτοκόλλητο τραβώντας το σταθερά. Η κόλλα του Αυτοκόλλητου που πιθανώς να απομείνει πάνω στο τζάμι αφαιρείται εύκολα με καθαριστικό τζαμιών.

 

4. Αυτοκόλλητα για Πλακάκια:

Arthro3_autokollita_gia_plakakia

Μια ασφαλής και όμορφη εικαστική παρέμβαση μας ως ενοικιαστές είναι η εφαρμογή Αυτοκόλλητων στα πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας.

Εφαρμογή: Τοποθετούνται εύκολα και προσδίδουν προσωπικό γούστο στο χώρο με πολλές επιλογές στη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

Για την αφαίρεσή τους: πάλι κάνουμε την αρχή στο Αυτοκόλλητο πλακιδίων με ένα αιχμηρό αντικείμενο, όπως κοπίδι (μαχαίρι μοκέτας). Τραβάμε το αυτοκόλλητο ώσπου να ξεκολλήσει, καθαρίζοντας μετά με ξύδι τα υπολείμματα της κόλλας από το πλακάκι.

 

5. Αυτοκόλλητα Τοίχου:

autokollita_parathirwn (2)

Μια από τις πιο ευφάνταστες παρεμβάσεις σε ένα δωμάτιό μας ως ενοικιαστής είναι τα Αυτοκόλλητα τοίχου.

Εφαρμογή: Σίγουρα θέλει προσοχή και σταθερότητα η τοποθέτησή τους, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει.

Για την αφαίρεσή τους: θερμαίνουμε τα τοποθετημένα Αυτοκόλλητα τοίχου από άκρη σε άκρη με πιστολάκι μαλλιών ή πιστόλι θερμού αέρα ώστε η κόλλα τους να μαλακώσει και να μπορούν να ξεκολληθούν εύκολα με το χέρι.

Σίγουρα, λοιπόν, υπάρχουν λύσεις για να γίνει πιο προσωπικός ακόμη και ένας ενοικιαζόμενος χώρος. Το να κολλήσουμε μια από τις παραπάνω εφαρμογές μας δίνει την ευελιξία του προσωπικού στυλ, χωρίς να κάνουμε κάτι μόνιμο.

Tags:

Σχολιάστε εδώ

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

© 2017-20 MARVIC P.C All rights Reserved. 

Search
Generic filters
Αναζήτηση ανα κατηγορία
Προϊόντα
Άρθρα
Συζητήσεις

Συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας

ή    

Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

Create Account