Να Μαστορέψω μόνος μου ή να απευθυνθώ σε Επαγγελματία;

Το να μαστορέψει κανείς ή να απευθυνθεί σε επαγγελματία είναι ένα υπαρκτό δίλημμα για οποιονδήποτε έχει έναν δικό του χώρο.

Ο συλλογισμός είναι απλός, αλλά η απόφαση δύσκολη.

Έχουμε βρεθεί και εμείς σε αυτή τη θέση και κατανοούμε πως αξίζει κάθε φορά να το καλοσκεφτούμε, ίσως γιατί συχνά το αποτέλεσμα δεν καταλήγει να είναι έτσι όπως θα το θέλαμε.

Προσπαθώντας να ορίσουμε τι θα πρέπει να μας απασχολήσει, καταλήξαμε σε 3 απλά ερωτήματα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας:

  • Το χρηματικό ποσό που είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε για την εργασία που προέκυψε
  • Τον προσωπικό χρόνο που προτιθέμεθα να δαπανήσουμε ως την περάτωση της μικρής ή μεγάλης επισκευής μας
  • Τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αφορούν την ευχέρεια με την οποία θα καταπιανόμασταν με τα Μαστορέματα και θα χρησιμοποιούσαμε εργαλεία

DIYPROcollage

Τα Θετικά & Αρνητικά ενός Επαγγελματία Μάστορα:

– Είναι αλήθεια πως απευθυνόμενοι σε ένα Επαγγελματία Μάστορα η δουλειά μας θα γίνει άριστα λόγω της συσσωρευμένης εμπειρίας του. Δύσκολες και απαιτητικές κατασκευές συχνά δεν αφήνουν περιθώρια για ερασιτεχνισμούς.

– Επίσης, ένας επαγγελματίας Μάστορας θα μας κερδίσει και χρόνο, αφού εμείς θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας. Ακόμη, μην ξεχνάμε πως συχνά ένας επαγγελματίας δεσμεύεται και με χρονοδιαγράμματα και έτσι ξέρουμε πότε να περιμένουμε τη διεκπεραίωση της κάθε εργασίας.

– Όμως η αμοιβή του Επαγγελματία Μάστορα ίσως να είναι μια δυσάρεστη έκπληξη στον προϋπολογισμό μας. Ακόμη πολλοί υποστηρίζουν πως είναι μύθος ότι ένας Επαγγελματίας Μάστορας μας γλιτώνει χρόνο, ειδικά για πιο μικρού μεγέθους Μαστορέματα. Σίγουρα κάποιες φορές είναι δύσκολο να τους συντονίσεις, ακόμη και να κλείσει ραντεβού μαζί τους.

decidecollage

Τα Θετικά & Αρνητικά του να Μαστορεύω Μόνος Μου:

– Για λόγους λοιπόν οικονομίας χρήματος αλλά και πολλές φορές χρόνου, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών που νιώθουν άνετα με τη χρήση εργαλείων επιλέγουν να Φτιάχνουν Μόνοι Τους. Οι δυνατότητες τους ποικίλουν από μικρές βλάβες και ζημιές έως ολόκληρες εργασίες ανακαίνισης.

– Αξιοποιώντας τη πληροφόρηση που υπάρχει από το οικείο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον αλλά και από τα ευρεία Μέσα Ενημέρωσης, οι Ερασιτέχνες Μάστορες (Ιδιοκατασκευαστές – DIYers) ολοκληρώνουν πολλές φορές με εντυπωσιακό τρόπο εργασίες βελτίωσης των χώρων τους.

– Όμως δεν καταλήγει πάντα σε επιτυχία οτιδήποτε καταπιάνεται για να επισκευάσει ένας ερασιτέχνης:

  • Μπορεί να μας κοστίσει πολύ περισσότερα χρήματα από τη προσφορά που θα μας έκανε ένας επαγγελματίας
  • Ίσως για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να ξεπεράσουμε τα αρχικά όρια του προσωπικού μας χρόνου

 

Τι θα πρέπει να αποφασίσουμε τελικά;

Ο καθένας μας θα πρέπει να γνωρίζει πως τα περιοδικά, τα άρθρα, οι εκπομπές και να video σχετικά με Μαστορέματα παρουσιάζουν ένα «ιδανικό περιβάλλον». Αυτό απέχει πολύ πρακτικά από την πραγματικότητα.

Δεν είναι ποτέ κακό να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός ειδικού αν δυσκολευόμαστε, καθώς θα πρέπει να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας και την ασφάλειά του.

Εμείς υποστηρίζουμε έμπρακτα την κουλτούρα του Ιδιοκατασκευαστή (DIYer), όμως θα θέλαμε να επισημάνουμε τα όριά του.

Η εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος προτείνουμε είναι το κίνητρο και η αφετηρία μας.

Η απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων ως Μάστορες θα θέλαμε είναι αποτέλεσμα μιας καλής βήμα-προς-βήμα προετοιμασίας.

Συμπεραίνουμε πως κάθε προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, καθώς ο καθένας μας αξίζει να ζει σε ένα λειτουργικό, ασφαλές και όμορφο σπίτι.

Tags:

Σχολιάστε εδώ

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

© 2017-20 MARVIC P.C All rights Reserved. 

Search
Generic filters
Αναζήτηση ανα κατηγορία
Προϊόντα
Άρθρα
Συζητήσεις

Συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας

ή    

Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

Create Account